Om Stall Hultman

Marcus Hultman (f 1982)

Kvitterade ut proffslicensen 1 januari 2006 och tog under de följande två åren successivt över det fulla ansvaret för stallet, som innan dess managerats av pappa Jan. Marcus är med andra ord född in i travet. Han debuterade i sulkyn som 17-åring och första segern kom i tredje starten med familjehästen Poison Pride på Årjäng 11 juni 2000. Första V75-segern som kusk kom med Spökmajoren på Solvalla 13 juli 2005 och första V75-triumfen som tränare med Vilma Girl på Jägersro 9 februari 2008. Bland övriga framgångsrika hästar som trimmats i stallet kan nämnas Star Cole, Rosenkavaljeren, Solbacka Pilen, Max Not Sand, Pion, Mr Frosty, Gjaerla Rasken, Lindus Key och Pippi.

Kusk- och Tränar­statistik >>

 

isabell_dahle

Isabell Dahle (f 1990)

Sambo till Marcus. Hon bär en stor del av ansvaret för verksamheten på gården. Är också en duktig montéryttare och tog sin första seger i sadeln med Busan Eme på Mantorp 12 oktober 2009. Kör även sulkylopp, där premiärvinsten kom med Basnäs Bagera på Åmål 16 juni 2010.

Kusk- och Tränar­statistik >>

 

vicroria_roos

Victoria Roos (f 1989)

Kommer från en hästintresserad familj i Svanskog. Började tidigt med ponnyridning, hoppning och dressyr. Hästutbildad på Lillerudsgymnasiet. Praktiserade på Valnevikens stuteri och har jobbat i sex år hos Carl Johan Jepson. Montéryttare som tog sin första seger i sadeln med Purple Rain Dream på Axevalla 16 september 2013. Gillar att ridträna hästar i djupsand och tränar även en del hästar i dressyrmoment.

Ryttar- och Tränar­statistik >>

 

Jonas Hallstensson (f 1976)

Infödd Karlstad-grabb, även känd som “Göken” (stallnamnet fick han av Kalle på trappa). En mycket erfaren hästskötare, som gjorde sina första lärospån hos Erik Berglöf och som sedan bl a jobbat hos Karl O Johansson, Peter Ådefors, Björn Goop och Stig H Johansson. Som sin bästa passhäst räknar han Foretta, dubbelmiljonärska som i sin sista start i Gökens vård blev tvåa i Drottning Silvias pokal. Göken tog sin första seger i sulkyn bakom Stjärngallant på Årjäng 3 juli 2000. Kör inte lopp så ofta, betraktar det som en trevlig bonus. Tycker det roligaste med jobbet är kontakten med hästarna, att forma dem som individer och se dem utvecklas på tävlingsbanan.

Ryttar- och Tränar­statistik >>

 

 

Jennie Gustavsson (f 1997)

Glad tjej från Koppom, som tidigt började rida ponnys och hade stora framgångar inom dressyr och hoppning. Under tiden på Lillerudsgymnasiet vaknade travintresset på allvar, efter praktikperioder hos Robert Bergh, Morgan Ivarsson och Stig Sjögren. 2016, efter avslutade studier, började hon hos Stall Hultman. Debuterade samma år i tävlingssulkyn, där hon ännu väntar på första segern. Gillar att jobba med unghästar och tycker att det roligaste med jobbet är att ingen dag är den andra lik: “Jag lär mig något nytt varje dag”.

Ryttar- och Tränar­statistik >>

 

carina_hultman

Carina Hultman (f 1961)

Carina är mamma till Marcus. Hon har sedan unga år varit intresserad av hästar. Jobbade aktivt inom travet i 20 år. Tog sin första seger med Star Cole den 22 juli 1997 på Arvika. Sen 1992 jobbar hon som friskvårdsterapeute och massör, både till hästar och människor. Carina är i stallet hos Marcus ett par gånger i månaden för att behandla hästar som har behov för att bland annat få bort muskelspänningar, öka cirkulationen i blod- och lymfsystemet, vilket indirekt stärker immunförsvaret så att kroppen bättre står emot sjukdomar. Bli mer mottaglig för träning samt snabbare återhämtar sig efter prestation. En annan positiv verkan av behandlingen är dess lugnande inverkan, det kan höja välbefinnandet och prestationsförmåga hos hästen.