Tränings­koncept

Anläggning

Campen i Härtsöga, där Marcus och hans familj också bor, ligger strax utanför Karlstad i kanten av en naturskönt tallskogsområde och erbjuder en rofylld miljö för både djur och människor.

tranigskonceptett

Här finns ett 20-tal boxar i nyrenoverade stall, betesmarker och stora väldränerade hagar på sandjord, en viktig del i hästarnas trivsel.

Sommar

Träningen bedrivs på ett perfekt underlag av naturlig sand. Här finns en tusenmeterssträcka för intervallträning, en sluttande bana med djupare sand för körning eller ridträning och miltals av fina sandvägar för motionsturer i härlig, syrerik skogsmiljö.

traningskonceptfyra

Unghästarna tränas huvudsakligen inne på Färjestads travbana, där vi har ett stall med 13 boxar. Färjestad är en komplett träningsanläggning med rakbana, sandbana och skogsbana och Sveriges kanske bästa tävlingsoval. Det minutiöst skötta banunderlaget är mycket skonsamt mot hästarna.

traningskoncept2

Det är bara 12 km mellan gården och travbanan, vilket förenklar den dagliga verksamheten.

Träning och tävling

Vår träningsfilosofi baseras på individanpassad, allsidig träning och mycket utevistelse.

Vi tränar såväl unghästar som äldre tävlingshästar, både varmblod och kallblod. Vår ambition är att ge varje individ optimala förutsättningar för att lyckas på tävlingsbanan.

Upplopp

Eftersom hästar är olika utformar vi också träningsprogrammen individuellt. Vi lägger också stor vikt vid hästarnas välbefinnande och mentala hälsa. I vårt stall blir varje häst “sedd”. En häst som inte trivs, som inte får sina sociala behov tillgodosedda, kan aldrig prestera på topp.

traningskonceptsex

Ur tävlingssynpunkt ger den geografiska placeringen mycket goda startmöjligheter. Utöver hemmabanan Färjestad, med ett 40-tal tävlingsdagar per år, når vi ett 20-tal travbanor inom ett par, tre timmar. Vi tävlar också regelbundet i Norge, i första hand på Bjerke och Momarken.

traningskoncept_sju